Krok 1
Wybierz sushi z karty, lub poproś obsługę o rekomendację.
Krok 2
Oshibori to wilgotny ręczniczek służący do odświeżenia dłoni przed posiłkiem, skorzystaj z niego dopóki jest ciepły.
Krok 3
Przed Tobą znajdują się pałeczki i miseczka na sos sojowy.
Krok 4
Rozdziel pałeczki zdecydowanym ruchem ręki, odkładaj je na specjalnie przygotowanej glinianej podpórce.
Krok 5
Napełnij pustą miseczkę sosem sojowym.
Krok 6
Otrzymasz imbir oraz wasabi. Imbir jest przekąską pomiędzy kawałkami sushi, służy do odświeżenia kubków smakowych, wasabi jest jedyną przyprawą japońskiej kuchni ostrym chrzanem stosowanym w celu podkreślenia głębi smaków.
Krok 7
Otrzymane sushi delikatnie zanurzaj w sosie sojowym, jedz w całości bez rozdzielania na mniejsze porcje. Jeden kawałek to jeden kęs.
Krok 8
Zrelaksuj się i poczuj głębię smaków MAGURO SUSHI BAR.