Jeszcze lepszy tuńczyk
Data publikacji: 26.08.2015Zanim trafi na talerz trzeba się trochę natrudzić. Już samo złowienie nastręcza rybakom kłopotów.Nam wychodzi to jednak sprawnie a Wasz uśmiech po konsumpcji całkowicie rekompensuje gimnastykę z nożami.
Jeszcze na długo przed tym kiedy znajdzie swoje miejsca na stole trzeba obchodzić się znim należycie. Każdy profesjonalny rybak wie, że zbyt długie polowanie na rybę powoduje zwiększanie się ilości kwasu mlekowego w mieśniach a co za tym idzie znacząco wpływa na pogorszenie smaku. Najbardziej pożądane w sushi tuńczyki to ryby o długości około 2 metrów i wadze przewyższającej 200 kilogramów. Zobacz jak pracochłonne jest przygotowanie tej ryby do oryginalnego sushi.
Teraz w MAGURO SUSHI BAR serwujemy Wam jeszcze lepszego tuńczyka, którego sprowadzamy w jeszcze krótszym czasie prosto na pierwsze piętro Śródmiejskiej 20 w Kaliszu.
Zapraszamy!